top of page
  • Writer's pictureJessica

På svaj vid Ferragudo, Portugal

23 April -12 maj 2021, (Portugal del 3 av 3)

0 Distans


Härligt att ligga till ankars men allt tar mycket längre tid!

Utanför Ferraguda låg vi till ankars (ankringen heter Arade enligt Navily) några veckor efter vårt stopp i Alvor (inlägg Lågvattenskatter) . Ferragudo är en mysig lite fiskeby som ligger mittemot Portimão. Det finns tre olika ankringsområden och allt ligger hyfsat nära marinan i Portimão. Här kände vi att vi kunde legat hur länge som helst!


Test av spinnaker

I vårt planeringsstadie innan vi kastade loss fyndade Alf en spinnaker på Blocket. Vi har aldring provat att segla med spinnaker och denna är STOR. Den har tidigare varit på en 44 fots Najad så den kanske är något stor för vår båt. Alf hämtade Richard på Beyond och Tony på Trull för att få upp den och i alla fall se hur den ser ut och om det finns möjlighet för oss at använda den. Spinnakerna har vi numera sålt vidare till en van seglare, en engelsman i en 46 fots Najad som med enkelhet seglade med den ensam! Han skickade film från första gången han använde den!










Hålla sig i form?

Vi hade lättare att ta tag i träning av något slag när vi låg förtöjda i marina men när man är fler så är var det lättare för oss att få till några träningspass . Det blev några improviserade pass med Mia och Tony på Trull.


Veckohandling kan också bli en fin workout när man ligger på svaj!


Fynda i Kinaaffärer: Bazaar China, Armazém Chinese (översatt från Portugeisiska: kinesiskt lager)

I både Spanien och Portugal finns det Kinaaffärer! Där finns det ALLT! Inte mat då men ALLT annat! Man skall väl kolla kvaliteten noga men det är inte alltid skräp. Vi har köpt magväskor, ledbelysning. cykellås, bilskydd som vi tänkt sy om till SUP-skydd, diverse verktyg mm. Det är alltid roligt att gå in och se vad man kan fynda!


Dax att ta farväl av Ferragudo

När vi skulle lämna tog det ca 40 minuter att komma loss. Vårt ankare satt verkligen där. Efter en del juxande kom det upp och runt ankaret var det en tjock tamp som en lasso runt. Alf fick loss den och vi var äntligen loss. Vi styrde mot Ilha Culatra (inlägg Lågvattensakatter)


Nästa blogginlägg blir från Culatra, Portugal (blogginlägg Lågvattenskatter) mot Gibraltar!


PS. Vill du se mer från Ferragudo?

Avsnitt 34 som släpps snart (beroende på när man läser detta) finns på vår YouTube-kanal är vi bl a i Ferragudo



Länk till vår båtsidaNoforeignland. Där kan man se hela vår rutt mm.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page