• Jessica

Snart tre veckor som liveaboards!

Updated: Oct 23, 2020

Sitter nu mitt i Kalmarsund i 3 knops vind och gör 1,5 knop med spirad genua (och Alf säger att Ola Toivonen är klar för Malmö FF... han vet inte om han skall skratta eller gråta)

Med spirad genua genom Kalmarsund

Vi har nu bott ombord i 19 dagar! Det har vi gjort förut förstås men då var det semester och vi hade ett hem att återvända till när semesterveckorna var slut. Hemmet är uthyrt så nu kan vi inte återvända. Då kan vi allt kalla oss liveaboards! Vi har ingen plan, bara ta dagen som den kommer. Rutten hitintills 250 M (463 km) :

Höllviken - på svaj

Ystad - Marina

Valje på SXK-boj

Norje Boke - på svaj

Hanö - i hamnen

Tärnö - SXK boj

Vägga - på svaj

Harön - på svaj

Rollsö - på svaj

Karlskrona - i hamnen (vi tänkte det var klokast när prognosen sa medelvind 13 m/s och 22 m/s i byarna)

Revelen - på svaj ( ligger i södra Kalmarsund)

Speedy Stitcher


Vi har fått väldigt lite båtprojekt gjorda än så länge, men vi har väl tid tänker vi (dagarna går fort!) Vi har lagat kapellet till storseglet med speedy stitcher, satt in hyllplan i min garderob för att få bättre plats med mina kläder. Alla Alfs kläder får plats på hyllan bredvid hans säng....
I Valje fick vi besök av Naemi och Oskar en kväll samt några andra långseglare som vi fått kontakt med genom Facebook gruppen Avseglare 2020, Lars och Cathrine på SY Tindra tittade förbi med dingen, de hade också fått ändra sina planer i år pga Corona. Vår kompis Anna hälsade på oss på Hanö och stannade en natt (där vi inte fick mycket sömn på grund av vind och vågor i hamnen samt en motorbåt som förtöjt i oss så vi rycktes fram och tillbaka, undrar om Anna kommer och sover över fler gånger....)


I Karlskrona blev det en natt på svaj och två nätter tog vi skydd i hamnen för kulingen som drog över på Sveriges Nationaldag. Det blev även tvätt (stort plus: gratis för gäster i hamnen! och proviantering: minus på kontot). Marinen trotsade blåsten och flaggade för vårt fosterland!

Marinen flaggar för Sverige

Och så avslutningsvis lite bilder : Valjeviken och Norje Boke (tyvärr ingen Sweden Rock i år, pga Corona, vi hade haft första parkett i viken)


Influencertendenser på Hanö


Vi hörs!

PS. Under tiden jag skrivit detta inlägg har vi tagit oss ca 10 distans ( 18,5 km) på ca 4,5 timmar . Bra jobbat kapten! :)


Målet är ingenting, vägen är allt - Robban Broberg

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt

Follow

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

mmsi: 265806010

©2018 BY SV TAIPAN. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now