top of page
  • Writer's pictureJessica

Båtprojekt finns det alltid!

Updated: Jun 23, 2021

Vi har nu varit iväg i snart sju månader och då vi stannar en månad i marinan i Vigo passar vi på att göra klart en del båtprojekt. Det viktigaste är att få hit Facnor-rullen till vårt försegel då den som sitter där har börjat läcka fett och går inte att reparera. Vigo är en betydande hamnstad med omfattande handels- och fiskeverksamhet och har massor av olika slags båttillbehörsaffärer. Här verkar finnas det mesta man behöver. Francobordo.com är annars en av Spaniens motsvarigheter till Benns eller Hjertmans hemma i Sverige och är något billigare än dessa dessutom.


Utdrag från vår båtprojektlista:

KLARA !

- Motorservice; (byta olja i backslaget, byta olja och oljefilter, byta förfilter och finfilter till dieseln, byta fläktrem, byta impeller)- klart

- Ny lyftögla på dingen - klart

- Flytta fram bensintanken till fören i dingen och dra bränsleslang under durken - klart

- Justera vanten - klart

- 4 st nya fäste till sprayhood - klart

- Kolfilter till dricksvattnet - klart

- Dra el till vår hemmabygda köksfläkt - klart

- Sy nedgångslucka i tyg för att ersätta plexiglasluckan för att underlätta att öppna och stänga efter oss i hamn - klart



FLER PROJEKT :

- Ta ner förseglet (när det inte regnar) för att förbereda att byta ut Facnor-rullen KLART! - Byta Facnor-rulle, denna har nu gjort sitt och läcker fett så det är bara att byta ut. KLART!

- Fylla våra gasol flaskor (har fått tips om ett ställe som fyller våra svenska flaskor i Cangas do Morazzo tvärs över rian så det blir ett nytt dingeäventyr...) KLART!

- Byta fönster i hamnkapellet 1 FÖNSTER KLART

- Stopp till nedgångsluckan KLART!

- Täta runt vattenpåfyllnadsröret på babords sida KLART!

- Täta ett fönster på styrbords sida och ett på babords sida KLART!

- Nya öglor till stayjacksen 1 ÖGLA KLART!

- Gångjärn till biminin KLART!

- Få svetsade nya fästen till brädorna i peken (vi upptäckte att två brädor plötsligt var borta, se blogginlägg) - Fästa utlösningssnöret på livflotten i båten KLART!


Brist på sysselsättning har vi inte! :)

52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page