• Jessica

100 dagar kvar

Vi har en nedräknare på sidan, idag står det 100 dagar kvar, gulp..... Då är det dax att sätta fart!


I helgen tänkte vi åka till båten och börja skrapa botten. Färgen skall bort och läggas på nya lager. Alf vaknade med ont i halsen och när han trycker på ögonlocken.....(gör man det ofta?) så är de ömma, det brukar på Alf betyda att det är en mansförkylning på gång. Det skulle dessutom blåsa ordentligt och sedan följas av stormen Ciara idag söndag. Vi blev hemma istället, här finns ju lite att greja med här också. Fjolårets humle som hänger torrt kvar på trästaketet t ex och en rejäl insmörjning av båtscykeln som stod på däck HELA sommaren och en bit in på hösten... Hoppas vi får liv i henne igen ....


Sen senaste inlägget har vi båda två tagit utsjöskepparintyget, så nu har vi fyllt våra huvuden med ännu mer än vad vi hade förut! Vi vet bl a hur man räknar på tidvatten och strömmar och vad som är viktigt när det gäller att långfärdsutrusta båten, dvs längre bort än våra svenska farvatten. Tillsammans har vi nu samlat stämplar på förarbevis, kustskeppare, utsjöskeppare, SRC, radar, kanalintyg, båtmekaniker och mörkerpraktik. Nu skall vi bara lära oss segla fortare :)


Förra helgen var vi på båtmässan och fyndade reservfall, dynema, splitsverktyg mm. Vi har lämnat in offertförfrågan till olika skeppshandlare där vi om några veckor hämtar resten.... Vi lyssnade på Anna Lindberg och Markus Aujalay som deltog i Kanal 5 programmet Över Atlanten förra året och sist men absolut bäst var att träffa alla våra nyfångade seglarvänner som vi plockat upp på resan hit, besättningarna på SY Salt, SY Capella och SY My!


Igår sydde jag färdigt madrassen vi köpt till förpiken. Den behövde formas om för att bättre passa in där i fören. Jag är ganska nöjd med resultatet.


Och ett oanat tips om man skall ut och långsegla.... Tala om det för din tandläkare när du är på kontroll! Då kan du bli sponsrad för ett tag framöver ! :) #dontforgettobrushyourteeth
55 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt

Follow

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

mmsi: 265806010

©2018 BY SV TAIPAN. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now