• Jessica

Cleansing under julledigheten

Updated: Oct 23, 2020

Visst har vi ätit prinskorvar, köttbullar, kalkon, pepparkakor, knäck och de mesta som hör julen till MEN vi har också rensat! Hela vinden är nu tömd på dess innehåll. Allt som fanns där uppe har tagits ner och vi har börjat rensa ordentligt. Ett lass med diverse prylar har nu lastats på släp och Alf är i skrivande stund på tippen/loppisinlämning. Gamla uttjänta datorer, bäddmaddrasser, porslin, ja allt möjligt som man kan samla på en vind är nu rensat. Messenger-appen användes flitigt med bilder som skickades till barnen om de ville ha ditt eller datt. På vissa grejor fick vi napp, vissa dissades totalt.


Två dagar på julledigheten har också gått åt att sy skydd till vår nyinköpta Magma grill samt till utombordaren till dingen. Jag mätte och ritade eget mönster med hjälp av ett gammalt lakan för både dessa projekt. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Jag har en hatkärlek till att sy - en bra sömmerska är en bra sprätterska! I gymnasiet sydde jag massor med kläder. Vissa dagar var man "helsydd". Det var på det glada 80-talet!

Vi införskaffade en Singer Heavy Duty förra året för att kunna sy i canvas och lite tjockare tyger just till båtprojekt. Den har fungerat men den har också strulat. Behöver lämna in den på service igen.... Jag lyckades bli klar med båda skydden och sedan lagade jag några andra smågrejor och nu tappar den undertråden och vill inte sy zick-zack söm. Så här blev det:


Julafton firade vi i söndags, den 20 december. Alla barnen var samlade och vi åt kalkon enligt tradition.

Vi har sedan några år tillbaka slopat julklappar och kör istället julklappsleken. Men en liten överraskning hade vi förberett förstås. Vem blir inte glad för en tavla att gå till när saknaden efter oss blir stor (?!?).

Komplett med knopar och bilder på oss!Då var det dax att sortera bland foton och gamla brev. Önskar er en fortsatt fin jul och ett GOTT NYTT ÅR!

Jessica och Alf38 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt

Follow

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

mmsi: 265806010

©2018 BY SV TAIPAN. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now