top of page
  • Writer's pictureJessica

En intensiv helg!

Updated: Nov 7, 2019


Nä nu får jag skärpa mig! Vi har ju en blogg att uppdatera!

För vi har ju tagit Kustskepparexamen!! Äntligen kom då helgen den 17-18 november (förra helgen) då vi anmält oss till Kustskeppar-intensivkurs! Vi gick för Svensk Båtutbildning i Göteborg. Inför kursen hade vi fått repetitionsuppgifter och ett exempelprov. Det blev en hel del plugg på kvällarna efter jobbet veckorna före kursen. Jag läste de kursböckerna vi hade från då vi tog förarintyg från pärm till pärm. Det kändes bra inför helgen. Det blev mycket sjökortsnavigering på kursen, det kändes bra att banka in beräkningar för missvisning, deviation och avdrift. Plotter och GPS är ju fantastiska medel men skulle de lägga av så MÅSTE man ju ha koll på läget i papperskorten!



Lanternor och dagersignaler snurrade i huvet men vi fixade det! En stämpel var i blå boken och lite skumpa på det förstås (Öl vad var vi hade att tillgå)

Nästa blir VHF certifikat och så vi skickar antagligen Alf på båtmekanikerintyget i vår! Det går framåt!

Båtmässan i februari är bokad i kalendern och vi fyndade inträdesbiljetter till Black Friday-priser (halva priset)!

Vi planerar att segla hem båten från Göteborg över Jul och Nyårsledigheten. Vi har 10 dagar på oss. Färden kan bli till någon ö i Göteborgs södra skärgård sedan över till Danmark och nedåt till Köpenhamn för nyårsafton innan vi far hem till hammahamn Landskrona då vi börjar jobba igen den 2 januari.

Vi hörs snart igen!


36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page