top of page
  • Writer's pictureJessica

Det blir inte alltid som man tänkt sig...


Tanken med denna hemsidan och bloggen var att börja skriva när vi gav oss ut på vår första segelsemester och berätta lite varannan dag eller så på vägen. Så blev det inte och nu sitter jag här i sängen en mörk, blåsig höstkväll och skriver ett inlägg , sådär en 3 månader senare... 4 veckor går alldeles för fort! Det blev alltså inget bloggande MEN HAV TRÖST :) jag har istället satt ihop 3 st YouTube-klipp som sammanfattar dessa 4 veckorna! Välj menyknappen Sommaren 2018 ovan här på hemsidan så finns de där!

 

Vi har ju satt ett datum som vi har tänkt vi skall ge oss ut på ett längre segeläventyr och denna sommaren var startskottet. Vi måste ju först lära oss segla! Och segla det gjorde vi i 4 underbara sommarveckor! Vilken sommar! Dessa 4 veckorna bestod mestadels av sol och åter sol. Lite regn hade vi i Borgholm en förmiddag men mer minns jag inte att vi hade. Vi seglade från vår hemmahamn i Landskrona och söderut för att runda Skåne och ge oss upp längs Sveriges Ostkust. Vi kom till Västervik som mest norrut och Grankullavik, norra Öland som mest österut. Runt 700 sjömil av blandad körning, motor och segel. Vi var på Öland 3 gånger, kryssade i Kalmarsund, ankrade vid SXK bojar och paddlade SUP. Vi träffade mycket trevligt båtfolk och fick besök av nära och kära i olika hamnar. Vi låg på svaj ungefär halva tiden och låg i hamn halva tiden. Potatisgratäng i ugn blev vår paradrätt, antingen med kassler, kyckling eller falukorv till och dryckesförrådet som vi hade bunkrat upp inför sommaren (efter en 4 dagars seglats till Rostock i maj) höll oss otörstiga :)

I båtvärlden finns det alltid projekt! För vår del var det generatorbyte. Den la av efter bara ett par dagar. Alf beställde ny på nätet som vår kompis Anna fick asa med sig när vi skulle träffas på Borgholm. Som tur var så hade Alf fyndat ett Honda elverk på Blocket i våras så den kom till användning innan vi i sista veckan åter igen hade en fungerande generator på båten. Alf fyndar mycket på Blocket! Det har jag tänkt redogöra för i kommande inlägg. Men nu tycker jag mig ha sammanfattat lite snabbt och lätt och därmed kommit ikapp :). OBS se även YouTube-klippen!

Vi hörs snart igen, och denna gången skall det inte dröja 3 månader!

Skepp ohoj!

Jessica


16 views0 comments
bottom of page